top of page

LAULUPIIRIT

& Saunalaulut

20220415_193500.jpg

Haluan tuoda perinteistä käsitystä laulamisesta takaisin meidän kulttuuriin ja antaa kuulua sen ilmiselvän tosiseikan että laulaminen kuuluu kaikille.
Ei tarvitse olla hyvä tai musikaalinen, lahjakas tai taitava äänen käyttäjä voidakseen laulaa, myös toisten kuullen. Kaikki eivät ole ammattiurheilijoita, silti meillä kaikilla on keho, ja sen liikuttelu on jokaisen syntyoikeus. 

 

Laulupiireissä laulamme yhdessä, ryhmässä jokaisen ääni on kannateltu ja solahtaa muiden mukana olevien äänien lomaan. Piirissä kenenkään ääni ei kuulu toisten yli ja jokainen saa turvallisesti etsiä ja löytää omaa ääntään.
 

Äänen käyttö ja laulaminen on kuin mikä tahansa muukin tekeminen, jos sitä ei ole kokeillut, se voi olla aluksi kankeaa, mutta se ei tarkoita etteikö se siitä tutustumisen myötä lähtisi virtaamaan. Omalla äänellä on jokaiselle annettavaa. Erityisesti oman keho- luovuus- ja tunneyhteyden tutkiminen on minulle jotain mistä löytyy aina ammennettavaa. 

 

 

Äänen käyttö on mielestäni tervehdyttävää ja auttaa käsittelemään tunteita, laulu voi myös olla rukous. Kaikissa perinteisissä kulttuureissa äänellä on ollut oma tärkeä paikkansa ja haluan tuoda sitä takaisin meille. Yhdessä laulaessa voi tuntea yhteyttä koko porukan voimin eri tavalla kuin keskustellessa. Mielestäni ääni kuuluu kaikille, musiikki kuuluu kaikille ja varsinkin oman äänen käyttö kuuluu kaikille, keillä on se etuoikeus, että pystyvät puhua tahi äännellä.

 

Laulupiireissäni laulamme lauluja yhdessä ja myös esialulaja-kuoro- tyylillä. Itse tunnen kotoisaksi kalevalaisen runonlauluperinteen. Siinä  esilaulaja laulaa virkkeen, mikä toistetaan. Lauletut virkkeet jäävät soimaan aina esilaulajan aloittaessa kutoen laululla katkeamattoman kehän. Sydäntäni lähellä on myös naisten laulu- ja äänipiirit, missä tuomme äänemme kuuluvaksi.

 

Tule mukaan laulupiireihini päästämään oma äänesi vapaaksi ja valloilleen!
Tulevat piirit ja workshopit löydät kohdasta:

Kutsu minut  pitämään laulupiiri, workshop tai keikka : 

20210817_100857.jpg

SAUNALAULUT

Saunalaulut ja runonlaulumeditaatioperinne, ovat juurillemme tyypillinen tapa laskeutua sisäiseen hiljaiseen tilaan.

Sauna on pyhä paikka, mihin mennään puhdistumaan kaikilla tasoilla. Lauteilla on läsnä elämän suuret siirtymät ja syvän hiljaisuuden kautta ravituksi tuleminen.

Saunalaulu tuokiossa laulamme kalevalahenkisiä toistolauluja, joskin et tarvitse minkäänlaisia laulutaitoja osallistuaksesi. 

Saunalauluhetki on mahdollisuus avautua perinteisten runopoljentojen keinutukseen, suorittamattomuudelle, virtaavuudelle, sekä ihmisäänten ja saunan yhteissoinnille turvallisessa ja juurevassa tilassa, missä saat pitää taukoja löylyistä omaan tahtiin.

Voit myös tilata minulta saunalaulusermonian, esimerkiksi morsiussaunaan, juhlapäivään, tai muuten vaan.

Ota yhteyttä niin suunnitellaan sinulle sopiva saunaseremonia. 
Hinnaston löydät hinnasto- välilehdestä.

"On ollut hyvin vapauttavaa kuulla ja nähdä kaunista läsnäoloasi kun laulat." -Tuija

IMG_20190609_210018_242.jpg
bottom of page