LAULUPIIRIT

& Saunalaulut

DSC_9303.jpg

Haluan tuoda perinteistä käsitystä laulamisesta takaisin meidän kulttuuriin ja antaa kuulua sen ilmiselvän tosiseikan että laulaminen kuuluu kaikille.
Ei tarvitse olla hyvä tai musikaalinen, lahjakas tai taitava äänen käyttäjä voidakseen laulaa, myös toisten kuullen. Kaikki eivät ole ammattiurheilijoita, silti meillä kaikilla on keho, ja sen liikuttelu on jokaisen syntyoikeus. 

 

Laulupiireissä laulamme yhdessä, ryhmässä jokaisen ääni on kannateltu ja solahtaa muiden mukana olevien äänien lomaan. Piirissä kenenkään ääni ei kuulu toisten yli ja jokainen saa turvallisesti etsiä ja löytää omaa ääntään.
 

Äänen käyttö ja laulaminen on kuin mikä tahansa muukin tekeminen, jos sitä ei ole kokeillut, se voi olla aluksi kankeaa, mutta se ei tarkoita etteikö se siitä tutustumisen myötä lähtisi virtaamaan. Omalla äänellä on jokaiselle annettavaa. Erityisesti oman keho,- hengitys,-tunne,- luovuus,- ja ääniyhteyden tutkiminen on minulle jotain mistä löytyy aina ammennettavaa. 

 

Ääni liittyy oman totuuden ilmaisuun ja sen elämiseen. Oman äänen voiman vapauttaminen voi auttaa vapauttamaan omaa voimaa ja ilmaisua myös muilla elämän osa-alueilla.  Mielestäni ääni kuuluu kaikille, musiikki kuuluu kaikille ja varsinkin oman äänen käyttö kuuluu kaikille, keillä on se etuoikeus, että pystyvät puhua tahi äännellä.

 

Laulupiireissäni laulamme lauluja eri perinteistä. Itse tunnen kotoisaksi kalevalaisen runonlauluperinteen. Siinä  esilaulaja laulaa virkkeen, mikä toistetaan. Lauletut virkkeet jäävät soimaan aina esilaulajan aloittaessa kutoen laululla katkeamattoman kehän. Sydäntäni lähellä on myös naisten laulu- ja äänipiirit, missä tuomme äänemme kuuluvaksi.

 

Tule mukaan laulupiireihini päästämään oma äänesi vapaaksi ja valloilleen!
Tulevat piirit ja workshopit löydät kohdasta:

Kutsu minut  pitämään laulupiiri, workshop, kaakaoseremonia tai keikka : 

"Sun kaakao-laulupiirit on olleet voimauttavia. On ollut riittävästi aikaa ja tilaa fiilistellä rauhassa omia prosesseja, ja superihanaa laulaa yhdessä. Sun herkkyys, lempeys ja kauneus luo todella upean tilan missä on helppo olla. Kiitos!" - Kaakaokeiju

82848230_2553344184904101_18513827313934

SAUNALAULUT

Saunalaulut ja runonlaulumeditaatioperinne, ovat juurillemme tyypillinen tapa laskeutua sisäiseen hiljaiseen tilaan.

Sauna on pyhä paikka, mihin mennään puhdistumaan kaikilla tasoilla. Lauteilla on läsnä elämän suuret siirtymät ja syvän hiljaisuuden kautta ravituksi tuleminen.

Saunalaulu tuokiossa laulamme kalevalahenkisiä toistolauluja, joskin et tarvitse minkäänlaisia laulutaitoja osallistuaksesi. 

Saunalauluhetki on mahdollisuus avautua perinteisten runopoljentojen keinutukseen, suorittamattomuudelle, virtaavuudelle, sekä ihmisäänten ja saunan yhteissoinnille turvallisessa ja juurevassa tilassa, missä saat pitää taukoja löylyistä omaan tahtiin.

Voit myös tilata minulta saunalaulusermonian, esimerkiksi morsiussaunaan, juhlapäivään, tai muuten vaan.

Ota yhteyttä niin suunnitellaan sinulle sopiva saunaseremonia. 
Hinnaston löydät hinnasto- välilehdestä.

"On ollut hyvin vapauttavaa kuulla ja nähdä kaunista läsnäoloasi kun laulat." -Tuija

IMG-20190720-WA0077.jpg